Praktijk

Menselijk lichaam
U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende klachten.

De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden.

Informatie over de zorgverzekeraars kunt u vinden bij de algemene voorwaarden.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie
Sinds 1 januari 2006 is het niet meer noodzakelijk om een verwijzing van een (huis-) arts te halen voor een fysiotherapeutische behandeling. U kunt rechtstreeks met uw klachten naar de fysiotherapeut. De fysiotherapeut bekijkt tijdens een eerste consult of u behandeld kunt worden, of dat het noodzakelijk is om toch eerst naar een arts te gaan.

Openingstijden
Fysiotherapie A.C. van Brink heeft geen vaste openingstijden en past zich aan de tijden  van de patiënt aan.

Geschiedenis
Van februari 1982 tot mei 1994 was Fysiotherapie A.C. van Brink gevestigd aan de Liniekampen in Odoorn. Het was toen een praktijk aan huis. Later kregen we de kans om ons uit te breiden en ons te vestigen aan de Hoofdstraat 5 in Odoorn. Sinds mei 1994 zijn wij gevestigd in dit mooie pand, wat het vroegere politiebureau van Odoorn was. Op deze nieuwe locatie is alles gelijkvloers. Hierdoor is het dus goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Daarnaast beschikken we over een eigen grote parkeerplaats. De praktijk beschikt over twee behandelkamers. Wij vinden persoonlijke aandacht erg belangrijk. Zo hoeft u bijvoorbeeld tijdens uw bezoek geen eigen handdoek mee te nemen.

Kwaliteitsregister KNGF
Fysiotherapeut A.C. van Brink staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het KNGF. Hiervoor dient er aan de onderstaande eisen voldaan te worden:

  • Inschrijving in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)
  • Deelname klachtenregeling
  • Verplichte scholing
  • Behalen studiepunten door na- en bijscholing
  • Werken conform de KNGF-richtlijnen
  • Hanteren van kwaliteitsdeelsysteem
  • Voldoen aan de werkeis (de voorafgaande twee jaren gemiddeld 8 uur per week werkzaam zijn geweest als fysiotherapeut)

Op http://www.fysiotherapie.nl/ of http://www.fysionet.nl/ kunt u meer lezen over onze beroepsvereniging en het kwaliteitsbeleid